El Manifest

El Col·lectiu Independentista del Priorat neix a partir de la unió d'un grup de gent de diferents pobles de la comarca, amb unes inquietuds i uns objectius semblants. A partir d'aquesta unió volem omplir un buit a nivell comarcal, per poder tenir un referent amb el qual tothom que s'hi senti identificat, tingui l'oportunitat de participar-hi activament.

Ens definim com el referent a la comarca del Priorat de l'esquerra independentista revolucionària. Actuem com a moviment assembleari, i per tant estem oberts a diferents punts de vista, sempre i quan no contradiguin cap dels nostres principis.

En primer lloc, volem reivindicar la defensa del nostre propi territori, preservant el paisatge i la identitat del Priorat, aconseguint conservar les nostres arrels i costums. També vetllarem per la preservació del medi, posant per davant els interessos públics dels privats, evitant que al Priorat s'instal·li la febre especuladora que ja a arribat a molts altres indrets propers.

També reivindiquem que el Priorat és una comarca més que forma la realitat dels Països Catalans, un sol poble dividit en diferents estats i províncies, però amb una cultura, una llengua i unes tradicions que traspassen governs i fronteres. És per això que com a integrants d'aquesta realitat, no ens podem quedar de braços plegats quan dia a dia veiem com des de tots els nivells (polítics, mitjans de comunicació,...), es tapa aquesta realitat que malauradament existeix i és ben viva. En aquest sentit, defensem la plena oficialitat de la nostra llengua, el català, la qual és troba en inferioritat davant del castellà en molts àmbits de la societat,encara que ens intentin dir el contrari.

Defensem el dret a l'autodeterminació de tots els pobles oprimits del món. Creiem que els pobles han de decidir el seu esdevenir, sense estar encadenats de per vida a sistemes obsolets avui en dia. Ens solidaritzem amb tots aquests pobles, i amb els col·lectius que activament lluiten per arribar a ser una realitat: Països Catalans, Euskal Herria, Galiza, Tibet, Alba (Escòcia), Corsica (Còrsega), Sàhara, Sardigna (Sardenya), etc...

Des del Col·lectiu Independentista del Priorat defensem la llibertat d'opinió, i rebutgem el pensament únic. La igualtat ha de ser un dels principals valors a defensar per nosaltres, i per tant ens oposem a comportaments la xenofòbia o el patriarcat, pensaments contraris a la llibertat, ja que discriminen a les persones per la seva procedència, orientació sexual o pensament. Estem totalment en contra dels moviments feixistes, ja siguin els que es passegen pels carrers agredint impunement, o bé els que es disfressen de demòcrates exemplars en els nostres ajuntaments.

Defensem el paper de la treballadora i del treballador com a protagonista i no com a peó de les grans empreses. Vivim en un món globalitzat, on el diner és més poderós que les persones, i això només provoca que ens tornem més competitius, i deixem de banda els principis essencials de la vida. L'economia del capital ens porta cap a la precarietat laboral, i augmenta cada cop més les desigualtats entre les persones.

Per tots aquests motius, la gent del Priorat engeguem amb entusiasme i amb moltes ganes, aquest projecte, destinat a transmetre tots aquests valors a la resta de persones de la comarca i del país, per poder conscienciar a la societat i poder actuar per canviar la realitat.

LO PRIORAT ÉS VIU!

VISCA LA TERRA!