dissabte, 19 de febrer del 2011

Presentació de la Coordinadora Obrera Sindical al Priorat

El passat dia 19 de febrer es feu al local del CIP una xerrada presentació de la Coordinadora Obrera Sindical. La xerrada, organitzada pel CIP responia a la necessitat en la què molta gent es troba al no tenir referències sindicals a la nostra terra.

L’actual panorama sindical, dominat per dos grans corporacions subvencionades per l’estat, i que n’actuen de comparsa en la major part dels casos, fa que moltes persones ni es plantegin la necessitat d’afiliar-se a una organització sindical, quan és una qüestió que des del CIP considerem important. És per això, que a l’igual que moltes organitzacions del Moviment Català d’Alliberament Nacional, considerem la COS com un sindicat referencial, ja sigui per la seva honestedat com pel marc territorial en el què treballa, els Països Catalans.

La xerrada, va ser duta a terme pel Coordinador general de la COS, en Gonçal Bravo, el qual després de fer altres xerrades al Baix Llobregat i al Penedès va venir a la nostra comarca a explicar-nos el projecte de lluita sindical i construcció nacional del dit sindicat. Després de fer un repàs històric del sindicalisme des d’una perspectiva nacional es va passar a fer una reflexió de l’actualitat.

La quinzena d’assistents, en la seva totalitat treballadors assalariats, es mostraren molt interessats en aquest projecte sindical, i és per això que és molt possible que en un futur gens llunyà tinguem a la comarca una assemblea de la COS. Al local del CIP es pot trobar tota mena d’informació de la COS, i pot ser que en un futur el propi local del CIP esdevingui un punt d’informació sindical.

Agraïm, en nom del CIP, la presència d’en Gonçal Bravo a la nostra comarca, així com la dels assistents, la majoria dels quals no eren militants del CIP.